Dubrovnik

Vadret har i Kroatien har varit samre idag. Men listiga som vi ar akte vi en tre timmar lang trip till Dubrovnik i sodra Kroatien. Dar fann vi solen, aven om den inte var framme hela dagen, men lika tur var val de, da vi verkligen lekte turister i deras gamla stad.
Dubrovnik ar en valdigt vacker stad! Spar fran kriget finns fortfarande kvar och annat som drabbat staden. I Kroatien finns det Europas svar pa Kinesiska muren, dock ar bara den 5,8 km lang och finns pa vagen till Dubrovnik, nagot vi fick se i fran bussen. Aven alla otroliga berg, byar och sjoar.
Val i Dubrovnik fick vi forst en guidad tur genom gamla staden. Efter den gick vi langs deras forsvarsmur (typ som kinesiksa muren, men mycket mycket kortare). Jobbigt kan jag saga att det var, och tur da alltsa att solen inte stekte oss. Manga branta trappor att ta sig upp for.
Annars ser den gamla delen av Dubrovnik (dar vi var) ut lite som gamla stan. Manga sma grander, och helt otroligt hur folk kan bo dar!
Solstatus: MrJ fortfarande rčd, jag nada.
Trakigt nog ligger MrJ och spyr just nu. Vet inte om det ar blackfisken han at idag eller temperaturskillnaden. Som vi forstatt det ska det blir aska och det kan ju paverka. Han ar iaf inte blek eller sa. Jagt smaka av hans blackfisk och mar bra, sa ni behover inte oroa er dar hemma!
Morgondagen blir nog standen om solen valjer att titta fram annars tar vi nog lokalbussen till Split och tittar lite pa shoppingen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0