borta igen

När man väl kommer hem så ska man bort lika fort igen. I alla fall när det gäller mig under sommaren, hinner knappt komma hem från ett ställe förrän jag ska till nästa. Alltid alltid fullbokat och många roliga saker att göra.
Såå imorgon beger sig jag, C och päronen till....*trumvirrvel*.....ÖLAND! Där ska vi bo på lyxhotel i tre "långa" och härliga dagar, kan det bli bättre? Ja, självklart, poolen kommer vara min och C om inte vädret blir bättre kankse man kan ta sig en tripp till stranden och självklart shoppa järnet!


Klockan 08:00 är det dags då åker vi, vilket betyder att jag kommer behöva gå upp typ kl
06:30! Men jag får väl skylla mig själv för de, eftersom jag envisas med att tvätta håret på morgonen och föna + platta och fixa innan vi åker. Men det blir ju som vilken skoldag som helst, ingen problem, gäller bara att komma upp ur sängen, lite svårare nu när man haft lov i två härliga veckor.
Hoppas på sol och värme deesa dagar jag är borta nu, annars känns ju hela resan bortkastad, shoppa kan man ju göra i stockholm. Jag vill ju testa ölands beach och allt som finns där. Sååå hoppas, hoppas, hoppas på SOL !

Det har blivit väldigt lite skrivande och kommer att bli så under sommaren. Som sagt ovan är jag knappt hemma under sommaren, när jag inte ska packa om för nästa sak. Men desto mer har jag att berätta och massor utav fler bilder att lägga upp, blir kankse lite roligare läsning då också, vem vet! ;)



hemma igen

Nu är jag äntligen hemma igen, det känns i fingrarna att man inte varit hemma på en vecka, inte för att låta data-nörd, men visst saknar man att sitta vid den, iaf en stund!
Samtidigt har det varit underbart att få vara på landet, så tyst och lungt och ingen dator heller (för- och nackdelar med den). Synd bara att vädret inte vart något vidare, de va iaf uppehåll på midsommar, tur var väl de!
Midsommar i år blev väldigt lugnar när förra året, lite mindre dricka räcker att säga. Men även som detta år som förra gick en stol sönder när vi lekte en stollek, orkar inte förklara den men det går ut på att förflytta sig runt på stolar, man hamnar automatiskt i någons knä och när sedan de blir mer än två personer, d.v.s 5-6 personer är det lätt att olyckan är framme. Hahah en rolig lek kan jag iaf säga och rekomendera, en lek som alla kan vara med på gammal som ung, tjej eller kille. Dock bör man vara ganska många, blir roligare då, iaf över 8 st!
Istället för att jag ska sitta och skriva om min lugna vecka på landet, visar jag detta i bilder, mycket mer roligare för oss alla :D


Det började med att granngubben lövade våran trapp för att få in lite midsommarkänsla,
för att förstärka denna känsla....


band min kära syster midsommarkransar.


Medans kransar bands och fika fixades lekta barnen + A på gräset,
att en boll kan vara så rolig...?


Även hundar var bjudna på detta kalas. Nicki, Tindra och Blinka.


Under denna tid så var kransen bunden och fikat fixat...


Mummmmmmmms :)


Sedan begav vi oss mot midsommarstången...


Där det bjöds upp till dans av dessa två ...




Midsommarstången var fin den också


Precis som vi, Patrik, jag och hans bror Fredrik


Lotter togs och förväntningarna var höga...
men inte vann vi någonting denna midsommar.


När vi kom upp från stången hade de äldre damerna fixat lunchen...


Endel av oss (Fredrik) gillade potatisen mer än andra...portion nr 2
(Blondinbella..släng dej i väggen!)


Till maten dracks det också...vin, nubbe och öl.


Glada minen fattades det iaf inte..


Men sötas och mest uppmärksammade blev nog denna valp Blinka.






Bus och lek avslutade denna kväll.

Midsommarafton som den ska vara, helt underbar med god mat och många, många, många goda vänner.

midsommar

Nu är det midsommar snart igen då! Tiden går otroligt fort. Så fort jag packat ner alla min kläder, eftersom jag verkligen inte vet vad jag ska ha på mig på midsommar, så ska jag bege mig ut till landet därfestligheterna ska hålla hus. Har inte riktigt förstått hur vi alla ska få plats, vi blir väl en cirka 20 pers skulle jag tror + hundar, men det har väl de äldre redan funderat ut.....förhoppningsvis. En trevlig kväll med många skratt blir det säkert, något annat har jag inte förväntat mig eller beställt till denna afton:P
Bilder från detta kommer att komma senare, när jag har tid och tillgång till dator.

Detta kommer nog bli mitt sista inlägg på en lång tid, åker till landet idag, kommer hem kanske den 27e för att packa om för att sedan åka vidare till Öland och kommer hem den 30, efter det vet jag inte om vi åker till Åland ( VISFESTIVAL :D ) och kommer isåna fall hem innan bajens hemmamatch den 7e juli, så vi får väl se hur mycket skrivande det kommer att bli, kankse lite då och då när jag är hemma eller har tillgång till en dator med internet!

GLAD midsommar på er allesammans! Drick mycket, men drick med förstånd! (d.v.s don´t drink and drive!)

fotboll i kungsan, igen.

En riktigt slödag har det varit idag, låg i sängen länge ocg drog mig med en sovande A. Sedan tvingade jag upp mig när C messa och ville att jag skulle komma inte på msn, kankse var det bäst så att man inte tillbringa hela dagen i sängen, även om det är supermysigt :)
Idag ska vi även på jakt efter bajenbiljetter, fått hem någon reklam om att svenskabostäder delar ut 150 biljetter var till tre olika hemmamatcher. Så jag, C och A ska se om det finns några kvar. Hoppas kan man alltid göra!
Sedan ska vi bege oss till kungsan och glo fotbollen än en gång. Nu måste vi verkligen vinna! Det finns ingenting annat, och som jag sa sist, så vill jag har många mål och till blågult framförallt. Sker detta kommer kvällen att bli helt underbar :D
Nu ska jag göra mig i ordning, hopppa in i duschen och göra mig reda på biljettjakt! haha, det kommer säkert att gå bra! Bara jag får igång A och bort från hans älskade disney chanel, ingen problem alls, nejnej, som C sa precis: HUSTON, we got a problem!

avslutning Mini-DM

För någon vecka sedan var det avslutning med gymnastiken och mina små gymnaster. Till detta skulle det självklart finnas...


Tårta och ...


massvis med bullar +...


saft att skölja ner alla godsaker med!

Detta + brännboll gjorde sommaravslutningen perfekt!


ofrivillig träning

Idag var det dags att hjälpa syrran och hennes kille att flytta från sitt hus ute i urskogen (Smidö) till en lägenhet i Örby. Dagen började redan klockan 07:00 och med en frukost på donken, jäklig god må jag säga. Sedan åkte jag, A och pap ut i flyttbilen och där började allt släppandes. När det äntligen var klart åkte vi tillbaka hela vägen och började att last ur allting och bära upp för alla trapporna! Både jag och A är rätt trött nu!
Det som var positivt med detta var den gömda träningen eller den ofrivilliga:P både armar och ben har fått tränas, kankse lite nyttigt? Med tanke på att jag inte tränar på två år, kankse något jag borde ta upp igen? Får se, kankse kan locka till mig L8 att börja på något skojj. Tåls att fundera en extra gång på iaf.

Ikvälls förväntas väl det att inte göra ett skit, vädret är inte på topp och lusten att göra något sjunker i samma takt, bara en skön biostund skulle kunna locka. Annars är det ju en grym fotbollsmatch ikväll, först holland-rumänien och samtidigt frankrike-italien, kan det bli så himla mycket bättre? Hoppas stenhårt på att rumänien går vidare till kvarten, vore grymt kul (precis som med turkiet, vilket match säger jag bara ! ! ! ) + att frankrike och italien får en funderar, kankse är det inte bäst som de själva vill tro? wakeupcall!

tiden.

Nu är sommaren verkligen i full gång. Att midsommar är nu på fredag hade jag verkligen ingen anning om, det kom som en liten chock. Man har ju förväntat sig att midsommar ska komma om några veckor eller så, tiden går verkligen fort, nästan läskigt. Ett annat exempel på att tiden går fort är mina kära vänner, J&J, som varit på festival. De är redan hemma, skulle vara borta i fem dagar, känns verkligen inte som det.
Men vad tar tiden egentligen vägen? Om en vecka gott så har fort av mitt sista sommarlov så är ju snart sommarlovet slut känns det som. Inte för att vara överdramatiskt men denna känsla får jag varje år i början av sommarlovet. Kanske beror det på att man inte riktigt har kommit gång. Kommit bort från skolan och alla rutiner, sånt tar tid verkar det som. Men efter midsommar borde man vara på banan igen och känsla av sommarlov tror jag kommer komma då.
Denna känsla kankse också kommer eftersom man oftas i början av sommarlovet inte gör speciellt mycket, ifall när det gäller mig. Denna vecka som varit känns mer som ett kort lov och strax är det dags för skolan inge, men ojoj så fel man kan har, det är ju hela nio veckor kvar! Bara att sätta igång och njuta och göra vad man vill för ett tag och inte behöva tänka på morgondagen.

landet.

Nu är det dags. Mot landet. Lite skärmande att min skola bara ligger 20 minuter från mitt land med buss. Brukar säga att jag går i skola på landet.
Nu ska bara jag och A packa allting och bege oss. En myshelg helt enkelt. Hoppas att vädret blir bättre, strålande sol vore gött! Blir inte så mycket skrivande nu under helgen. Landet är landet, d.v.s ingen dator eller riktigt TV, boxen måste med så vi slipper se på myrornaskrig. Lite jobbit när man ingen bil har!
Hejhopp, hare gött!

sol eller regn?

På Tv säger vädergubbarna och gummorna att nu kommer det bli sämre väder denna vecka. I tisdag verkade som om alla hade regn förutom jag? hmmm....mysko, vart jag än gick sken solen men att fixa håret den morgonen var helt onödig eftersom det blåste orkan ute:P Men iaf...igår hade iaf vädergubbarna och gummorna (VG) rätt...det regnade i stort sätt hela dagen men skulle inte de ostadiga vädret hålla i sig? För idag strålar solen men endel moln har börjat komma fram. Hoppas att bra väder kommer nu när jag och A ska ut till landet (Dalarö) själva under helgen. Vill åka ut med båten! Hoppas hoppas hoppas!

Igår åkte mina kära vänner till Hultan! Känns lite tomt nu när sommarlovet är igång men vännerna bort. Tur som är så kommer de självklar tillbaka. Men i vilket tillstånd det vet jag inte! Fick mess av J&J imorse de verkar ha det jättebra, redan hånglat runt med tre olika killar vad J kunde minnas:P ojoj, hur ska denna vecka sluta?:P Hahah, jag tror iaf att de kommer och få det underbart fast på ett annorlunda sätt :) Kankse de stötter på några av mina vänner som oxå är det. Olav hoppas jag inte att de stötter på, men Jocke vore allt kul!

Snart kommer A hit från skolan, han hade sin sista dag idag. Äntligen har vi båda sommarlov! <3

fotboll i kungsan med vännerna

Ikväll gäller det! Ska det bli en flopp eller topp match? Jag hoppas iaf på skönspel och många många mååål! Matchen och stämmningen blir så mycket bättre då! Hellre att vi förlora typ med 5-4 än 0-0......fast bara nästan:P haha
Jag + en drös med vänner hade tänkt att bänka oss i kungsan ikväll och titta på matchen. Kul! Sitta på filt, mya, äta och drick. Kan det bli så himla mycket bättre? Synd bara att inte matchen gick typ kl 3 på dagen med strålande sol, det skulle vara grädden på moset :)

Äntligen är skolan oxå slut. Är helt chockad över att vi fick veta när vi börjar till hösten, 20 augusti kl 10, perfekt! Betygen gick jag ut med i topp oxå. MVG i allt, d.v.s - mediekunskap, multimedia, idrottA, arbetsmiljö, naturkunskapA och textkommunikationA. Superlycklig :D
Nu ska jag bara softa lite, vet inte varför, men är otroligt trött:p kanske ska ta en lite powernapp?

sista dagen.

Får hoppas på en härlig avslutning imorrn med bra betyg! Kommer tyvärr inte att sakna skolan under denna sköna ledighet! Hoppas att informationen fungerar som den ska imorrn så vi får veta när vi börjar igen till hösten, men jag blir inte förvånad om vi inte får veta. Allt annat skulle vara en stor överraskning i från min skola!

Nej nu ska jag bege mig till soffan igen och titta på fotbolls-EM! Skit dåig match mellan rumänien - frankrike! Hoppas att matchen mellan italien - holland blir bättre, lika bra som matchen igår mellan tyskland-polen, den var grym!
Imorrn ska jag även till stan och titta på Sveriges match med C! Hoppas stämningen blir grym och många mål för blågult!


En väl kämpande klass från hösten i 1an. Dock bara en, Olav som står först,
som går i min klass nu. Resten valde grafiskkumminikation som inriktning!
Inte saknar jag nån av de, den klassen jag har nu, som var smarta nog,
att välja foto som inriktning är bättre än klassen jag hamna i i 1an.
Kankse kommer man sakna någon efter studenten? Fast jag vet inte riktigt,
håller med gott till A&J&J och L8 + hela bowlinglaget! <3

skola eller sol?

Inte va valet direkt svårt. Gå upp tidigt, åka till skolan i 50 min för att sedan få reda på att vi har någonting att göra eftersom vi slutar imorrn, kanske ska vi få städa lite. Nej tack. Istället har jag valt att tillbringa denna dag med L8 på stranden och njuta av sista solen, eftersom vädergubbarna och gummorna säger att värmen är på väg bort. Man måste ju passa på.
Innan solen ska få steka oss ska vi förbi Konsum och köpa engångsgrill och korv! Mumsmums sen på stranden.


Härlig gammak bild från landet, tagen av mig, modell L8

bilder från valborg.

Bättre sent än aldrig - eller vad brukar man säga? Här kommer iaf de efter längtade bilderna från valborg :D
Bland annat från utmaningarna ;)


Endel av oss fick äta smör....A&J


Även klä av sig....


Vissa av oss var mer intresserad än andra..


Men överlag så var vi alla glada


Även tungorna fick sig lite..

första doppet

Idag har jag varit ut med A vid långsjön för att sola och bada! Inte trodde jag att det skulle vara så mycket folk där! Men som tur var fick vi iaf en liten plats för oss själv! Denna dag med denna härliga sol var bara upplagd för första doppet! Vattnet var superhärligt och inte alls kallt, man kunude t.o.m vara i en liten stund. När vi hade vart där ett tag stötte vi på J som var där med några gamla klasskompisar, kul :)

Man märker även att huden inte är van vid stark sol, A och jag var bara där i ca 3 ½ timme och ändå är hela ryggen och axlarna brända! Usch, får bara hoppas att de röda blir till brunt.
Nu väntas en lugnhemmakväll :)


Josefine, Jossan, Blåbär...du vet att du alltid kommer vara en av mina bästa vänner, glöm inte bort det! Du betyder mer än vad du anar <3


Student student student

Jaha, då var det dags igen. Stå på en proppad skolgård i sanslösvärme och vänta på att studenterna ska springa ut. Är det någon mer än studenterna som ser fram emot detta? Kankse mamma och farmor. Själv tycker jag bara det är jobbit, men självklart någonting man gör, det kommer ju vara svinkul sen nästa år när det blir min tur och då hoppas man ju på att alla utspring som jag varit på kommer att komma på mitt utspring.
Idag är det iaf min barndomskompis Patrik som ska få springa ut i denna värmen och åka lastbilsflak! Kul för honom. Mendan han lyxar runt på flak får vi andra sitta hemma och vänta och hjälpa till att duka! :P Denna dag = en enda stor väntan! hehe...nee nu får jag sluta och klaga på allting, speciellt vädret! De är helt underbart, väntar bara på att få skolan avklarad så att jag och mina vänner kan bege oss ner mot stranden! Myspys!



Irriterande ledighet

Igår var det en vecka kvar tills skolan tar slut och ett härligt sommarlov kommer. MEN hur irriterande är det inte att man är ledig tills den dagen? Det är verklilgen superonödigt! Visst det är skönt att vara ledig men ingen annan är det så det slutar med att man sitter inne hela dagen ändå. Hur många går och badar och solar helt själv? Inte jag iaf. Har försökt att ge de en chans, satt på balkongen i en halv timme för att sola. Försökte hitta något att läsa så att tiden skulle gå fortare. Men det fungerar inte på mig! Blir uttråkad och känner bara att värmen kväver mig! Tänk då istället om alla hade vart lediga, eller den hemska tanken att jag gått i skolan, så kunde jag med mina vänner åkt och badat och solat och dagen skulle ha blivit mycket roligare.
Kanske beror detta på att jag är en sån person som inte vill göra saker själv, självklart skulle jag kunna åka in till stan, gå till persone och ta ett dopp, men jag gillar verkligen inte att göra det själv. Då sitter jag heller inne och gör mina försök på balkongen. Har bara mig själv att skylla.

Minne.

Att bara vilja hoppa, bara ta steget, för att känna friheten..
Att kunna känna sig fri, bort från alla problem
och bara känna sig lycklig.
Ett hopp som frigör en,
ett hopp som betyder något,
ett hopp mot paradiset..
En promenad i nattensljumma kyliga känsla,
en promenad som är helt tyst,
ord behövs inte,
en tyst promenad i natten..
En promenad utan att veta vart..
en promenad,
ett stopp,
en kyss,
en tyst promenad..



liten plats en människa tar på jorden, mindre än ett träd i skogen.

Det tomrum hon lämnar efter sig, kan inte en värld fylla.

Så litet en människas hjärta är, rymmer ändå denna värld.

Hennes kärleks tomma rymmder, större än hela världens ändlösa tysta ....


Bilder från en helg som hade allt.


Helgen började med tidig uppgång och glada minner, men dock....

image77
otroligt mycket packning, detta var bara mitt och C står en väska bakom.
Fast man måste ju se de så att vi hade ju bowlingväskorna med oss :D
Men vi stötte på ett hinder på vägen...

image78
En man som levt livet natten innan och åkt några för många vändor med t-banan, vi tre fick oss ett skratt iaf.
Sedan möte vi upp resten vid tekniska högskolan...

image79
och på bussen vad det full rulle såklart.

image80
Sedan på båten till Åland var det mycket på gång med massa olika poser...
men vi lugnade ner oss när.....

image81
vi fick mat!
Självklart stod köttbullarna på menyn ;)

image82
Vi lämnade detta för....

image83
detta. SUPERhärligt.

image84
Där vi åt glass och....

image85
och posade lite till :D

image86
Sedan tog vi bussen som skulle ta oss till bowling hallen.
Busskyltarna är inte skärskilt stora, så de syns knappt, och bussen är grattis + att busschaffören känner alla. Inte undra på att den inte går på söndagar.

image87
Sedan kom vi äntligen fram till hallen!

image88
Där vi värmde upp på mer än normala sätt.



Det dracks och posades lite mer...

image94
Endel fick svårare uppställningar än andra...

image95
Denna musik var det som gällde i hallen ;P¨

image96
Vi kom äntligen fram dit där vi skulle bo...

image97
Rummen var bra..

image98
men om utsikten inte va lite bättre.



Det var många glada ansikten!

image105
Mot kvällens slut vid 2 finskt tid, sov vi alla endel sov annorlunda än resten....


Morgonen efter visade Cicci och Fia att de kunde bädda sängen..:D


Helgen led mot sitt slut med fler poser - Endel lyckades bättre - Felix och Fia

image114
Helgen tröttade ut oss alla, Isac visade det med en busspose!

Detta var lägret som vi alla kommer att minnas mycket mycket länge. Snart gör vi om det, självklart med en massa, massa fler bilder då! En bild säger ju mer en tusen ord så nu har jag väl sagt runt en miljon ord, jag tror det är rekord, även fast jag håller låda ungefär 24/7!

Riktiga vänner

Det finns saker som gör mig irriterad. Bland annat att ha diskutioner i min skola med min klass, de är inte de brightaste och livet går ut på att parta, behöver inte säga mer en diskution med dem går helt enkelt inte. Sedan finns det även när endel bara tror att allting ska handla om dem själva. Livet suger, men suger inte livet för alla? Inte fan lever alla ett liv på en räkmacka. Det finns perioder i ens liv när man har mycket på gång och inte har tid för alla och allt. Men kontakt kan man alltid ha, via telefon eller msn. Själv kan jag säga att jag inte alltid är den bästa på att höra av mig men jag går inte sen och utger att ingen annan gör det. Jag förstår mycket väl att båda jag och mina vänner har mycket för oss och man har inte alltid tid att höra av sig eller träffas men man vet att riktiga vänner finns där och dem behöver man inte träffa varje helg för man vet att de alltid finns kvar. En sådan vän är en riktig vän. Jag prioiterar skolan mycket och mina fritidssporter och säger ifrån till vänner att jag för tillfället inte har tid, denna prioitet fungerar för mig och mina vänner verkar tycka att de är schysst. 
Jag står för att jag anser och tror att skriver man ut på internet hur dåligt man mår och hur ens liv suger så vill man enbart ha uppmärksamhet ifrån andra, man mår helt enkelt inte dåligt på riktigt. Detta stämmer självklart inte i alla lägen, och det finns tillfällen där en person kankse behöver just den uppmärksamheten för att den inte vågar vissa den på annat sätt. Men har man riktiga vänner så vet man att de alltid finns där och oftas bara är ett telefonsamtal bort.

En helg som hade allt.

Jaha nu var man hemma igen då, helt slutkörd. Full rulle i tre veckors tid, det känns, tur att man är ledig i morrn :)
Denna helg har iaf  vart den skönaste av de tre, mycket skratt, härligt! Självklart en massa, massa bilder som snart kommer, måste bara fixa och trixa med dem, bland annat göra de till jpg.
Alla samlades vi vid tekniska högskolan, otroligt pigga och glada, det blev lite bättre efter ett kort besök på SevenEleven. Bussresan till grisslehamn gick bra och båten väldigt fort. Jobbigare sen när vi skulle till bowlinghallen, vi gick väl fel ett par gången, men sedan lärde vi oss vägen, vi hade  ju iaf tur med vädret ;) Stället vi sov på var helt underbart, god mat och bra småstugor med härligsängar. Även en strand, "fotbollsplan" och beachvollybollplan. På kvällen grilla vi korv och spelade beach hela kvällen, skit kul:D Bowlingenhallen var helt helt helt underbar, bangar inte på att åka dit flera gånger, läger som tävling. Asnajsa banor!

En rolig helg med laget blev de iaf, trots ålderskillnad på oss "barn" med 8 år som mest och en glutenCicci och vegoEmily, det var en riktig godblandning de! Tror verkligen att alla är nöjda med helgen, jag hade iaf kul även om man ibland saknade lite mer erfarna killar, Emma du förstår vad jag menare;) Men allt som allt, superkul!
Massa bilder kommer självklar upp men om ett par dagar, tar lite längre tid eftesom jag är ledig imorrn och jag åker INTE till skolan i 50 min för att fixa lite bilder...så på onsdag kommer det komma ett drös!

Nu ska jag återhämta mig:P packa upp lite kankse, titta på TV och sedan får mig en välbehövd sömn!
Tack åland, mariehamn för en underbar helg, usch vad man saknar åland, behöver åka dit oftare, sommarna räcker inte, släkten krävs att man hälsar på oftar! Kumlinggrabbar saknar jag oxå! Ses till sommaren och visfestivalen!

RSS 2.0