två sega dagar

I lördags fick jag fin besök av mitt käraste blåbär! Jätte läängesedan vi sågs. Skönt med en lugn, trevlig och pratsam kväll med mys i soffan. Inte ofta sånt händer, så man får uppskatta studerna när de kommer.
Idag har jag haft min första bowlingmatch, finns ingenting att berätta om den. Det gick verkligen åt skogen, de höjde ju verkligen självförtroendet också! Verkligen.
Efter en tidiga match, redan samling kl 09:15 var jag helt slut när jag väl kom hem runt halv 1, tittade på sista avsnittet av One tree HIll, första säsongen på DVD, super bra serie, och sedan somnade jag helt maktlöst i sängen och vaknade inte förrän kl 17! Låång och skön vila, hoppas bara jag kommer att kunna somna ikväll bara.
Idag kom min älskling hem också, efter att varit på läger sedan i tors, skönt att han är hemma igen, saknar honom så mycket! <3

arg. ledsen. besviken. uppgiven

Känslorna är blandade. Jag är arg, ledsen, besiken och uppgiven. Hur fan kan en mobil jag bara ägt i 1½ månad bara sluta att fungera?!?! De är verkligen så typiskt mig, varför skulle någonting gå min väg, min gamla telefon fungerade inte bättre, inom loppet av 1 år igen den sönder två gånger, då var det micen som glappade. Men på min nya så vill den inte ens starta, spelar ingen roll om jag sätter i laddaren, den är helt enkelt helt död. Usch, usch...såå tråkigt! Men nu har jag vart och lämnat in den och det kommer ungefär ta cirka 2-3 veckor, vilket känns som en evighet. Vill inte ha min gamla där batteriet knappt räcker en dag!
Bara att stå ut och hoppas på det bästa, tur att jag iaf hade kvar den gamla, annars hade det vart värre. Utan mobil stannar livet!

Nytt objektiv

Nu i sommar fick ju jag ett ny objektiv, 70-300, äv min snälla päron för att skolan gått så bra och jag gick ut med betygen i topp. Och äntligen kunde jag spontant gå och plåta fotboll utan att behöva låna objektiv av skolan. Här är några bilder som mamma bad (tvingade) mig att fota. Har ju micro på det nya objektivet så såhär härligt nära kan jag komma!





Hoppbilderna har ingenting att göra med objektivets förtjänst, men lite coola är dom iaf. Riktigt roligt att både plåta och modella sånahära bilder. Kan ju inte bli någonting annat än superbra, snyggt och mycket bra för konditionen! TopModel nästa?;)


tänk efter.

Jag skäms. Något jag aldrig gjort förrut. Men nu skäms jag. Riktigt mycket.
En klack som inte ska vara farlig, blev livsfarlig.
Jag skäms. Jag skäms för att vara bajare.
Jag skäms inte för det lag jag älskar. Men jag skäms över hur människor som påstår sig älska ett lag, krossar dess hjärta.
Hatet är inte mot laget eller individerna som spelar, utan mot motsåndarnas klack. Familjer har slutat att gå på någonting som de älskade. De vågar helt enkelt inte.
Ett liv togs nästan igår.
Är det ett liv som ska sätta stop för detta? Och är det isånna fall värt det?





Ännu en skandal och sorg för fotbollen.
Vet inte ens längre om jag kommer våga uppfylla min dröm.
Att fota ett allsvenskt derby.



en lektion, hela dagen!

Idag började vi ordentligt med schemat, d.v.s med bara en lektion eftersom induvidullavalen inte börjat än. Men denna lektion är 6 timmar lång eftersom det är foto vi har då. Idag kändes den lektionen lite onödig eftersom man inte riktigt kommit igång än men har en känsla att jag kommer behöva varenda minut sen när FotoC sätter igång.
Dock är vårt schema inte klart än, fick ett nytt idag, såg ungefär likadant ut, bara en lektion som tillkommit och en som flyttats, ingen som påverkat mig. Turen håller i sig. Dock ligger fort. inte våran EngB på schemat och i stället har lektionen som tillkommit tagit dens plats, hur ska etta sluta? Väl för mig hoppas jag!

Ikväll är det även derbykväll, AIK (shit nu svor jag, dåligt beteende:P) - Bajen. Men eftersom jag fotar för Hammarby får jag ingen ackreditering (typ som tillåtelse att fota) till AIK´s (shit, det hemska fortsätter) matcher + att jag inte är en "riktig" sportfotograf, jag går ju fortfarande i skolan, så behöver jag få som "tillåtelse"/"hjälp" av Hammarby, men när det blir bajen-dif (okej, lite finare iaf) så tänker jag vara på plats för mitt första derby :D
Får hålla tummarna för att allt ska gå vägen ikväll, grymt om Simon gör mål, ha ha ha...

Sen vill jag bara slå ett slag för Soda Stream..min räddare när törsten kallar! Gott, enkelt, billigt och miljövänligt, kan det bli mycket mer bättre?

genomtänkt skolstart?

Om första dagen var onödig och andra likaväl så, så var iaf tredje dagen i skolan värst! Pallat mig upp kl 06:30, super glad över att jag inte la ner tid på att tvätta håret, kommer till skolan och får reda på att våran alldra första religionslektion är inställd p.g.a att läraren var någon annanstans med hans 1or! Så där satt vi, t.o.m de segaste i klassen hade pallat sig till skolan. Då var det bara en lektion kvar då, projektarbetet. Men då kommer våran fotolärare och säger att det inte är någon idée att ha den lektionen eftersom vi inte kommit igång än!
Så varför faan ska vi börja på en onsdag, inte göra ett piss dessa tre dagar och sedan börja ordentligt på måndag? Då kunde vi lika gärna få börja på måndag har intro någon timme och sedan starta efter schema. Jag blir så trött på min skola...

Efter min förkylning som nu nästan helt har gått över och min irritation av skolan + att jag nu har världsont i min högra underarm (ingen aning vad som hänt, men den går knappt att använda, gör jag någonting dra de till i hela armen, hoppas det går över.) så unnade jag mig själv en pomes, favorit nr 1, finns verkligen inget godare. Så jag gick till kiosken utanför mig och då slog det mig. Eftersom de var mitt i lunch tid så var det mycket folk där som också ville unna sig. MEN majoriten var hantverkare. Kanske inte sån stor deal men de känns som om snabbmat och onyttigt är hantverkarnas lunch varje dag, lr har jag fel? Kanske bara är en känsla, men jag tycker ofta man ser hanverkar sitta med en pizza eller kebad på uteserveringar.
Överlycklig får jag väl vara som inte är hantverkar, det gör min kropp gott:) Men inte vet jag om fotografyrket är mycket bättre, kolla bara på min lärare. Där kan man snacka torvalla minst en gång i veckan. De har gått så långt att han fått en egen meny där, de räcker att säga "magistern" så fattar de direkt vad som ska tillagas!

andra dagen...onödig?

Andra skoladagen avklarade, kändes väl smått onödig med tanke på att vi bara hade en lektion. Har även fått veta att våra EngB lektioner kommer hamna helt perfekt för mig, så om ingenting annat händer har jag ett schema som kommer tillåta mig att överleva hösten. Tröttheten kanske försvinner?
Fick även reda på när våran lååånga praktik ska äga rum - 3 nov till 19 dec - d.v.s ungefär hela hösten! Hoppas bara jag får tag på en praktikplats, vilket är nästan omöjligt, var nära i våras men lyckades ej, kankse denna gång då?
Min "härliga" förkylning börjar äntligen att gå över, näsan rinner inte så mycket längre men huvudet väger fort. 100 kg! Skönt att vara på bättringsvgen iaf.

Idag är verkligen vädret på ett konstigt humör. Ena sekunden är det strålande sol och man känner att kanske kanske sommarvärmen är tillbaka som de lovar på tv men sen nästa sekund öser det ner regn. Vad är grejjen?! Lite svarta moln har och där med inslag av blåa härliga fläckar. Antingen ska regnar det eller så ska det vara strålande sol, bestämd dig vädret!

första dagen

Idag har jag, precis som typ alla andra, haft min första skoldag. Har tajmat in så perfekt att jag nu är ap-förkyld, huvudet väger 100 kg och näsan är som ett vattenfall, men vad ska man göra? Första skoldagen känns alltid viktig. Och det verkar t.o.m som om första skolveckan är viktig, kankse det är då alla som inte har bra närvaro försöker komma in i bra rytm utan något resultat?
Men iaf, första skoldagen gick ju bra, som vanlig känns det onödigt, eftersom man kommer dit, får ett schema som inte alls strämmer, lektioner fattas sedan får vi våra busskort och sedan hem. Detta kanske bara sker på min skola? Det skulle ju inte vara någon överraskning iofs. Denna gång var schemat iaf bra, hur har de lyckas? Säkert hjälp utifrån. Men om det håller i sig, vilket jag hoppas men inte tror, kommer jag sluta 12 TVÅ dagar iveckan, helt underbart, dock börjar jag 8 de dagar men inte så farligt, van att gå från 9 till halv 5 fem dagar i veckan så detta är väl peac a cake! Dock var inte EngB utsatt på vårat schema men på grafarnas, mysko eftersom det är en valbarkurs, men de låg iaf bra så det ska inte hindra mig hoppas jag. För en gångs skull har inte mina valbara- eller induviduella kurser förstört för mig, jag slipper håltimmar helt som det ser ut nu. Supernöjd!
Imorrn börjar jag kl 11:10, skööönt, men har bara en lektion i en timmme (!!!) eftersom individuella valen inte börjat än, surt. Resan till skolan är lika lång som vistelsen där + att jag ska hem också. Kanske skulle ha tänkt igen mitt gymnasieval mer? Men vem vill gå miste om sthlms bästa fotolinje med lärare? 

skolstart.

Jaha då är det snart dags för de som jag tror de flesta fruktar just nu. Skolstarten. Kan inte säga att min skolstart när jag började 1an var bra, nej låång ifrån. Kanske berode det på att jag kom som ensam ifrån stan och inte kände någon medan resten av alla hade gått i samma grundskola sen tidigare, eller har gemensamma vänner? Detta är någonting som förföljt mig nu under dessa två år, kan inte säga att jag lidit av det, men inte heller träffat mina livsvänner som alla säger att man får på gymnasiet.
Att börja skolan igen känns tugnt, det kommer att bli tidiga morgonar med tanke på min resväg och många trötta eftermiddag när man bara slocknar på en gång när man kommer hem ifrån skolan. Positivt? Nej. Verkligen inte. Samtidigt känner jag skolångest, eller rättaresagt prestationsångest, en ångest som jag alltid har. Men nu är den större. Nu ska jag behålla toppen på betygen, inte alls känna press av att inte har något jobb när skolan tar slut, inte känna press att det är omöjligt att få praktikplats som fotograf.
Men på något konstigt sätt känner jag bara press för det ämne som ska vara roligast, det som man ska se framemot och längta till, foto. Men jag känner bara ångest! Beror det på att detta ämne betyder mest för mig och är det ämne som jag verkligen verkligen vill lyckas med? Men är det inte meningen att man ska njuta av det och inte känna den oroande känslan i magen?

Sista året på gymnasiet ska snart börja och det är nu som allt ska avslutas, slå igen och man ska gå ut med flaggan i topp.

taggad och otaggad?

Satt och titta runt lite på nätet, läste mina vänners bloggar och mitt i allt slog det mig! Vad är det med ordet taggad/otaggad? Har det gått och blivit dagens ord? Har jag missat någonting eller vad är det med detta ord? Alla använder det och inte bara här och där utan överallt, vad är det frågan om? Inte för jag har någonting emot ordet, tycker det står för någonting som ofta inte går att säga bättre än att man är taggad eller otaggad, men ordet finns överallt och bara över en natt måste det ha blivit ungdomarnas nya och hetast ord! Och samtidigt har jag gått miste om detta?! Eller?
Är detta nya trenden bland ord? Och hur satan kunde jag gå mista om det? Det är tydligt att man inte kan ha sommarlov, d.v.s vara ifrån datan några veckor, utan att man går miste om någonting nytt!


GBG


Resan började tidigt, tidigt på morgonen. Kl 06 före tuben oss mot centralen där vårat tåg skulle avgå kl 07!
Fullpackad och med glada minen gav vi oss i väg!


Väl på tåget somnade några av oss på en gång, men...


det stoppades oss inte några minuter senare att vara tillbaka på banan igen med glada humör!


Men vi kom iaf fram tillslut till Kärralunds camping efter 5 lååånga timmar på tåget. Men där stannade vi inte länge utan begav oss på en gång till Lisseberg (LB).


Det glada hunmöret stannade kvar, kankse var det attraktionerna?


Endel av oss hade turen på sin sida i vattenattraktionerna, endel inte! :D Även byxor fick lov att torkas med hårfön innan utgång i gbg!


Men snart var hemfärden ikapp oss och även tröttheten! Här i väntan på att tåget skulle ta oss hem igen till Stockholm. Vi försökte iaf att få tiden att gå lite snabbare! ;)


På tåget hem togs kortleken fram och nu var vårt äventyr slut. Ett äventyr som vi alla kommer att minnas länge!


Dessa fyra var det som deltog! :D HerrJ&J&A&T

Glöm INTE att rösta på vårat bidrag till Sveriges bästa campingbild! In och rösta! :D
tv4vadret.animero.com/sok.php?searchstring=%E4ven+killar+kan


GBG här kommer..........T&J&A&HerrJ

Snart så, snart så åker vi. Lite nervöst i magen, är det resfeber? Kanske. Eller kankse beror det på att A skrämmer upp mig och säger "..vad gör vi om vi försover oss?"....eftersom vi ska upp kl 5, tåget går nämligen 07:07. Men det ska säkert gå bra att komma upp innan solen nästan, har ställt tre alarm på min mobil så jag borde vara säker! Haha. Snart får vi väl ta att hoppa i säng om vi på något bra sätt ska komma upp imorgon och inte möta J&HerrJ med svarta ringar under ögonen!
Roligt kommer det bli iaf, vädret kommer stå på min sida annars ska Gud få med mig att göra, och en rolig utekväll blir det säkert, hoppas utelivet är desamma som här i Stockholm och att vi hittar något vettigt där nera på avenyn;)



Tack vara denna resa missar jag första bowlingträningen nu efter sommaren, kankse inte så farligt? Jag får väl vila mig i form, skäms lite för att jag inte spelat på hela sommaren, men det har helt enkelt inte funnits tid!
Sen på fredagen åker jag och A på kryssning till Åbo för 25:-, inte illa pinkat! Har fullt upp nu tills skolan börjar, nästan bara en vecka kvar tills härliga sovmorgnar försvinner! NEJ! viil verkligen inte!

A 18 år <3

Nu åker jag till landet för studen, kinakäk i kväll, på världens bästa kinaplace, Chendo i Örby, helt enkeltbäst bara. Testa, jag lovar, supergott!
Sen imorrn bär det hemåt igen för A fyller 18! Massa med tårta och god dricka. Sen hem till mig på söndagen, böra packa och förhoppningsvis i säng tidigt, eftersom att vi ska upp kl 05:00 dan efter och ta t-banan som går kl 06:00 och tåget till gbg som går 07:07, kommer bli superkul! :D Längtar redan och är lite nervös, grädden på moset skulle de vara om solen äntligen kom tillbaka. Jag saknar den overhört mycket!



Härliga sommarbilder från förra sommaren på min älskling!
Grattis på födelsdagen!<3

I Sverige står vi i kö !

Påverkar vädret hur våran dag kommer att bli och hur vi själva beter oss? Påverkar vädret oss mer än vad vi tror?
Jag känner alltid när man vaknar på morgonen och solen skiner så är det nästan ett måste att gå ut och njuta av dagen och ta vara på solen. Men egenligen vad ska hända? Missar man någonting om man inte går ut? Eller är man konstig som inte går ut när solen skiner bara för att man inte göra som alla andra? Någonting som är väldigt svenskt!
Tror inte att det finns många andra länder som är som vi i Sverige. Man sätter sig absolut inte brevid någon på bussen om det finns ett tomt och ledigt säte och vi står i kö till allting. Ibland utan att ens veta till vad, är inte detta ett konstigt fenomen?
Men samtidigt är detta någonting unikt med oss svenskar, någonting som jag själv har märkt när jag är ute bland msk. En helt vanlig friluftsdag i skolgen med skolan och en matchkväll i kungsträdgården när Sverige spelade gruppsspelsmatch. Ingenting ont mot någon eller något, men detta med att stå i kö har invandrare svårt med. Svårt med att acceptera att det finns andra msk än dom själv. T.ex. i kungsträdgåren, en del har inte ens respekt att förstå att många har suttit hela dagen och hållt platser och väntat på att matchen ska börja. Utan tror att de kan komma 1 h innan matchen och förvänta sig platser! Det hela gick så långt att en brud säger "...men jag har faktiskt betalat för denna plats!" vilket är ren bullshit, kungsträdgården är grattis.
Har detta med kultun att göra? Eftersom vi svenskar är så extrema när det gäller att stå i kö, inte störa andra eller vara gruden till bråk. Eller vad är det som gör att invandrarna har svårt att rätta sig efter det svenska samhället? Har det med att göra att vi i Sverige har religionsfrihet eller att invandrarna bara inte är tacksamma att de har fått kommit till ett sådant fint och fredsligt land som Sverige?
Skulle jag som svensk komma till t.ex. Iran lr Irak på semester skulle jag aldrig kunna bete mig som jag skulle göra i mitt hemland, utan jag skulle visa respekt för de land som jag kommit till. Jag tycker att som invandrare borde man visa mer respekt och tacksamhet till det land man kommer till. Våran religionsfrihet tycker jag borde ändras en aning. Vem som helst får utföra sin religion i Sverige MEN visa respekt för den religion och kultur som redan finns i Sverige och respektera hur vi lever här. Utförandet av sin religion är fri och allt sådant där, men visa den respekt som de vill att vi svenskar ska visa till deras land när vi kankse en dag besöker de.

På något konstigt och underligt sätt kommer alltid den gyllende regeln in i vårt samhälle. Det spelar nästan ingen roll i vilket sammanhang man tar upp. Alla msk vill känna närhet och kärlek, behandlas med respekt och som den individ personen är. Alla är vi olika men alla vill vi behandlas på samma sätt.
Den gyllende regeln är verkligen något som är genomtänkt och som kanske fler borde lägga en tanke på lite då och då.

(Detta gäller som vanligt inte alla, så ta inte åt dej ifall du inte känner dig träffad)


är soppa middag?

Jaha, ännu en dag inomhus! När ska vädret förbättra sig? Solbränan hinner ju blekas bort innan skolan börjar..typiskt! Kankse någon solstråle når fram till helgen?
OS har även smygstartat idag med damerans första gruppsspelmatch emot värdnationen Kina, gick inge vidare, vi loosa med 2-1, är de inte typiskt de med? Kämpa vidare tjejor!
Så idag har jag knappt varit ute, förutom när jag möte C som nu har bilvit min langare, hihi, en egen, inte illa:P Specialmade for me;) så nu är drickan fixad till A´s första lagliga utgång! + att de förhoppningsvis finns något kvar till GBG-resen...på måndag åker vi - Jag, A&J&HerrJ <3
Dan har inte varit speciellt bra, rolig eller underhålland, inte blev det bättre när jag fick veta vad som serverades till middag! SOPPA! äcklig potatissoppa, en ihopkastad och nermalen smöra som kallas soppa. Och till middag? För mig är soppa lunchmat, inte middag, hur ska man kunna bli mätt på något nermalet, typ som babymat, om man nu inte trycker i sig 5 mackor? Är inte detta typiskt? Det verkar som om ingenting är på min sida idag, verkan vädret, sporten eller mat? Kankse kvällen bjuder till på något bättre, det är ju iaf dubbelavsnitt på Project Runway och Sex and the City!

regn, regn, regn . . .

Finns väl inte så himla mycket mer att säga än REGN! De vill verkligen inte sluta! Nu har dessa små, ful och irriterande dropparna fallit sedan kl halv 5, d.v.s i två timmar nu! Tar de aldrig slut där uppe i molnen? Hur mycket finns det kvar? Hoppas att allt som finns för en månad framåt har fallit och kommer falla resten av dagen så att solen kan återvända tills om en vecka när jag, A, J och HerrJ beger oss till GBG. Ingen vidare kul om det bara kommer att regna, vad satan ska vi göra då? Billigt pris, visst det fick vi, 1000:- för boende, frukost, två dagar på liseberg med inträde och åkband, men är 1000:- värt de om de bara tänker regna? Hur mycket liseberg blire då? Eller GBG överhuvudtagit?! Kankse Gud kommer på bättre tankar om en vecka, så mycket regn kan det väl ändå inte finnas?



När vädret är som detta, finns det heller inte mycket att göra. Visst kan det vara kul att strossa runt i regnet, men inte ensam! Så mycket lockar inte det! Så idag har jag bara varit inne, A och jag har nu kommit till StarWars 4 i vårt lilla tittande. Sedan blev jag lämnad ensam och A begav sig hemåt för att träna! Tur att det inte är utomhusträning ;)
igår var jag även, igen, på Söderstadion och plåta när Bajen tog emot LSK (Ljungskile). Men inte var det riktigt värt besöket. Kul att titta, men inte blev det många bilder! Kanske beror det på att ingenting hände i andra halvleken! Tur att vi fick in ett mål i sista minuten och sista sparken! Men lite småttpinsamt att vi inte kunde vinna, håller våran segersvit att försvinna?
Fick iaf ihop några bra ansiktsbilder. Mestadels på Simon Helg eftersom det var honom jag siktat in mig på under matchen. Och äntligen äntligen fick han börja från start, kanske Tony fått in lite mera vett i skallen?;) Erkan är just nu inte på top och kanske känner av konkurransen av 18-åriga Simon - Min nya bajenfavvo!

RSS 2.0