Vår vaktkatt med laserögon möter mig varje...

imag0347 (MMS)

Vår vaktkatt med laserögon möter mig varje dag när jag kmr hem!


Dag 8: kött med rotfrukter, sallad, keso o...

imag0341 (MMS)

Dag 8: kött med rotfrukter, sallad, keso och avokado. En vecka har gått nu. MrJ tränar på galet och jag börjat simma mellan mina pass. Duktiga vi!


Dag 7: tex mex soppa

imag0340 (MMS)

Dag 7: tex mex soppa


Dag 4: tonfisk sallad

imag0339 (MMS)

Dag 4: tonfisk sallad


Dag 3: stekt lax med kamutvete sallad, kes...

imag0338 (MMS)

Dag 3: stekt lax med kamutvete sallad, keso och avokado


Dag 2: kyckling sallad med matvete och avo...

imag0334 (MMS)

Dag 2: kyckling sallad med matvete och avokado.


Dag 1: tonfisk sallad med ägg, keso och av...

imag0333 (MMS)

Dag 1: tonfisk sallad med ägg, keso och avokado.


Nyttig mat = stor och stark?

MrJ har gått och fått för sig att vi ska vara nyttiga. Hmm, hur tänkte han där egentligen?
Jag har ju hela tiden försökt få till att max ha en "snack-dag" i veckan, helst hoppa colan och ta popcorn istället för chips och dip!
Nu när vi är hemma ifrån fjällen gäller detta:

Ingen...
Cola

Chips

Godis

Alkohol

Potatis

Pasta

Samt att börja träna. Detta gäller ju lite mer MrJ än mig, träningen finns det inte riktigt tid för. Men har ju simskolan 4 ggr i veckan och gymnastiken 3 ggr i veckan så det ger ju lite. Ska försöka att simma lite också mellan mina pass.

I vårt kylskåp/ finns det nu istället:
Tonfisk

Avokado

Kesella

Kyckling

Matvete/kamuvete

Grönsaker

Fisk

Vi får väl se hur länge detta kommer att hålla. MrJs mål är fram till sommaren...men jag fyller ju faktiskt 22 om 17 dagar? hmm lite mumsigt ska det bli då! :D


Flickorna åker puckelpist!

imag0316 (MMS)

Flickorna åker puckelpist!


Högfjället!

imag0321 (MMS)

Högfjället!


Veckan i Sälen, Lindvallen

Lördag: Samling hos husmor, d.v.s MrJs mormor. Självklart får vi stå och vänta på våra kära resresenärer, men hur lätt kan det vara med två tonårsflickor?:P
Iväg kom vi iaf, men resan blev inte lång efter 45 minuter hörs ett mysko ljud under bilen. Vi får stanna och märker att halva fläktremmen gått av. Lyckat! Med motorhuv uppe åker två polisbilar förbi oss men inte ens blick mot vårt håll. Vi tackar för hjälpen!
Men som tur var så gick ju bara halva av vilket gjorde att vi iaf kunde fortsätta våran resa upp till Sälen!
Mycket mer spännande hände inte denna dagen;P Skidhyrning, rånade när liftkorten skulle betalas för att sedan mysa i stugan.
Middag lasagne.

Söndag: Första dagen i backen var bra, men härlig sol. Alla kände av att det var ett år sedan vi åkte men lika glada för de var vi.
Middag lax med potatis.

Måndag: Sämsta dagen på veckan. Snöfall, mullet och blåsigt. Inte alls kul att åka skidor. Alla sittliftar självklart stängda. En kort dag i backen, men kanske lika bra vi var möra efter första dagen.
Middag thaigryta med ris.

Tisdag: Min älsklings födelsedag! Fint väder i backen. Chans till att åka bort mot alla backarna och upptäcka! Upptäckte att många backar var fel markerad. Inte kul när en backe som är markerad "blå" är värre än de "röda" backarna som vi åkt tidigare!
En bra dag som avslutades med en öl!
Middag tacos,

Onsdag: Lillemannen testa bärda för första gången. En riktigt naturbegåvning. Vi tog även en tur bort till Högfjället där backarna var mycket finare än i Lindvallen, tråkigt dock att de bara var blå. Ravinen brevid lockade de mindra, men den fick vänta.
MrJ klarade även av att skada sitt kna.
Middag hamgurgare.

Torsdag: Bästa dagen denna vecka! Kanske inte snö-mässigt då det var väldigt varmt och snön var som slush. Svåråkt, men underbart att sitta och dricka öl. MrJ och jag parkerade oss där lite tidgare än resten och njöt riktigt länge i solen.
Tog även denna dag en trip till Högfjället och då fick sig de kaxiga ett slag på näsan. Ravinen var inte så rolig att åka:p
Middag fläskfilégryta á la MrJ

Fredag: Om snön på torsdagen var slush så hade den under natten hunnit blivit is. Ren is i alla backarna. Helt omöjligt att åka. Elin tog oss även på en skogstur som hon tyckte var bra. Denna dag har givit mig nog med spänning för en måndad framöver.
Resten av kvällen består av packning och städning. Roligare fredagar har man ju haft!
Middag helstekt fläskfilé med pommes.

Lördag: Hemfärd i ottan!


Veckans ord blir nog tålamod. Att vara 9 pers tätt ihop under en vecka, fy! Lilleman har sjungit 24/7 på samma låt, de tre tonåringarna har blivt appels nya serverar, konstant uppkopplade, samt en massa gnäll på varandra. Elin tar 7 timmar på sig i badrummet, medans Magnus aldrig riktigt fått chansen att duscha:p Johan alltid sist ut när vi ska i backen, spelar ingen roll när han börjar tar på sig, det slår aldrig fel.

Annars har det varit en underbar vecka! Härligt att få åka skidor, mys med sällskapsspel på kvällarna och skönt att få komma bort från storstaden!
Hoppas vi kommer åter nästa år igen!

RSS 2.0