Semester

Vikariatet på förskolan är slut! Usch riktigt tråkigt är det, tur iaf att jag ska dit igen på fredag! Och jag hoppas hoppas hoppas verkligen att de inte finner någon förskollärare så att jag får komma tillbaka till hösten! Verkligen ett ställe som jag trivs på.

Så just nu stundar semester! Eller arbetslöshet, men jag kallar det semester:P Igår, idag och imorgon har jag två privatlektion så ingen riktigt semester har jag. Lite ångest framkallande eftersom det är 25 grader ute och jag kan inte njuta av solen, ska åka närsom och kommer inte hem förräns efter klockan 4.. Lite segt men jobb är jobb iaf!

Roligt också att fotbolls VM har börjat! Missa dock första matchen p.g.a jobbet och en försenad privatlektion........ Men men...

Hoppas solen finns kvar till helgen, trots att det ska komma lite moln på fredag!

Första jobbdagen

Jaa semestern nu över och tillbaka till det vardagliga livet. Känns ju inte helt fel om jag själv får säga. Jag är glad att jag har ett jobb =)

Tråkigt nog kunde MrJ och jag inte sova i går natt. Sist jag titta på klockan var den strax efter kl 03... alarmet ringde 05:20... Så en tugn första dag på jobbet har ddet varit!
Bilderna från våran härlig semester ligger nu ute på facebook, hoppas att jag ska ha tid att lägga ut dom här också, men det är ingenting somm händer ikväll iaf.
Helt slut efter att bara fixa alla bilderna...

MrJ har även varit hos doktorn idag och fixat sin fot. Tog ut två taggar, en var 1,5 cm lång och den andra bara några millimeter. Resten fick sitta kvar för de var för små för att plocka ut. Skönt det iaf.

Just nu älskar jag att sommaren är här i Sverige, även om det verkligen inte är samma värme här som i Kroatien. Till helgen åker MrJ och jag till åland med min syster och hennes käresta. Inte satan ligger vi på latsidan, nejnej!

Sista dagen i Kroatien

Veckan har nu redan passerat. Men helt underbart har vi haft. Ratt slut ar iaf jag i kroppen, sa lite skont ska det bli att komma hem. Hoppas bara att ni har bra vader som vantar pa oss!=)

Vi borjade dagen med att packa ihop allting. Knasigt ar det nar vi maste checka ut kl 11, men sedan ha hela dagen till att fordriva utan att kunna duscha och byta klader.
En sista tur blev det vid poolen iaf, vadret ar inte sa bra idag, tunna moln overallt, sa tur de. Men varmen kommer vi inte ifran, helt vindstilla ar det ocksa.
Aven lite sista minuten shopping har vi hunnit med.
Sista lunchen som vi at blev en mardrom, jag som tankte njuta av en abborre fick mig en spark i stjarten. Glomde och saga att jag ville ha pommes till sa istallet kom det in nagon konstigt spenat indrankt i vitlok. Nagot de aven hallt over fisken sa den smakade skit. Ni kan ju sjalva tanka er mormors abborre med vitlok :(

Vi hade aven tankt oss att njuta lite pa spat innan vi akte med manikyr, men trotta i bollen som vi verkar vara, hade vi inte bokat nagon tid och da gick det absolut inte. Tank var lite sol kan gora med huvudet!

2,5 timme tills transfern ska ga. Segt nu nar vi hade tankt oss manikyren innan, men men, ta det lugnt i lobbyn och sen byta om!

00.15 landar vi i Sverige om det nu inte blir nagra forseningar. Bilder om varan harliga resa kommer forhoppningsvis upp har =)

Sjukhus och Peka

Idag har vi haft veckans basta vader. Riktigt varmt har det varit idag.
Vi tillbringade faktiskt dagen vid poolen idag, bekvamare solstolar (som vi inte behover projsa for:P) och gratis dusch for att fa bort saltet. Jaa aven poolvattnet ar salt.
Men tanke pa hur vara kroppa matt har vi tagit det lugnt idag, lag bara nagra timmar vid poolen, sedan drog vi pa en liten shoppingrunda till er alla nara och kara.
Trakigt nog efter shoppingen, sa ville vi ta ett dopp i havet. Apollo-ledarna har varnat for det rena vattnet och att det bara inte at vi manniskor som trivs i det fina vattnet utan aven sjoborra. MrJ har varit duktigt med att bada med skor. Och just idag nar vi badar sa tappar han ena skon och satter ner foten pa en sjoborre. Som tur var traffa han inte hela, utan har "bara" 5 "stickor" i foten.
Direkt drog vi upp till hotellet for att hora med Apollo som skickade vidare oss till en lakare. Sjukhusen i Kroatien ar totalt annorlunda jamnfort med Sverige. Inte direkt sa man behovde betala nagot eller sitta och vanta. Tyvarr var doktorn som vi blivit rekomenderade av Apollo inte dar, men vi prata med en sjukskoterska som inte sa att det vara nagon fara. Utan han sa at oss att kopa en svart gegga pa apoteket sa skulle "piggarn" forsvinna. Later som om det ar ratt vanligt med sadant har.
Den svarta kramen ar nu pa MrJs fot, och riktigt tur att jag hade med mig mitt "forsta hjalpen" kit sa att vi kunde linda en linda runt foten. Ont gor det inte! Aven tur att vi aker hem imorgon!
Vi har aven idag provat pa Kroatiens national mat, Peka. Helt okej var det. Det var nasten som kalops/revbenspjall/gryta. Helt enkelt potatis och kott tillsammans.
Solstatus: MrJ flagnar nu bade pa brost, rygg och lite ansikte. Pa mig gor det langre inte ont! Riktigt skont och jag hoppas att jag fatt lite farg iaf. Ska forhoppningsvis kunna battre pa lite imorgon.
Trakigt nog maste vi checka ut klockan 11, transfern gar 17:50. Svart att fa tillgang till dusch, men far val bli en raggarsvang pa toaletten!

Storm

Igar kvall fick vi uppleva ett fyrverkeri som gick att duga. Under middagen borjade vi marka hur molnen drog in och vinden oka. Innan vi hann ata klart kom de forsta blixtarna. Laskigt nog reagerade inte servetriserna nagot pa det som hande, sa antar att askvader ar ratt vanligt har.
Val uppe pa hotellrummet, ja da javlar vilken show vi fick se. Inget liknande mot Sverige dar aska och blixtar haler pa en kort stund och nar det sporegnar.  Utan nu var det helt lugnt, droppade lite regn hela tiden, men inget mer. Blixtarna var dock helt otroliga

Solbrand som jag var (ar), tog det en stund for mig att somna. Vaknade tittsomtatt upp, som jag minns vi klockan 02, var ovadret som varst. Askan var verkligen som den i Sverige, vilket muller. Fick aven hora senare pa dagen ifran de harliga (nastan enda unga svenskarna) att de hade varit 2 cm stora hagelkulor vid 02-tiden, maste ha varit de jag hort. De unga svenskarna, L&H, som vi traffat har nere ar toppen! Riktigt kul med sallskap!

Tack vara askvadret som var igar, antar jag, sa har det blast rejalt idag. Vi kunde knappt ligga pa stranden idag. Plus att vi ville halla oss i skuggen p.g.a solbrannen, inte sa lyckat! Men pa eftermiddagen blaste det mindere sa vi kunde vara pa stranden iaf. Riktigt hoga vagor har det varit oxa, ett dopp tog jag mig innan vi gick till rummet. lskar att bada har, riktigt skont att kunna flyta sa latt.
Annars har inte mycket hant idag, vi har tagit det lugnt, solbrannan ar battre, nu kan jag iaf ga normalt!

Just nu har vi precis kommit hem fran kak och ett harligt spontan mote med L&H pa strandpromenaden som slutade i en ol pa stranden!
Imorgon ska vi ata Peka, som ar nationall ratt har i Kroatien. Nagot som tar 5 timmar att laga sa det har vi forbestallt pa en restaurang har. Spannande!

Solstatus: MrJ's branna har lagt sig bra efter tva dagar i skuggan. Imorgon blir det nog mer sol for honom, han har aven borjat flagna och ar skit sur for det. Jag sjalv har tagit det lugnt efter min branna fran igar, sa ingen skillnad, bara mindre ont. Tanker ga upp nu och dranka mig i after sun!

Yes yes yes

Antligen! Jag har blivit roooood! Och riktigt illa:P Idag var dagen utan solkram och da javlar! Men konstigt nog, jag ar brand ordentlig over hela kroppen, men det ar forsta gangen som jag har sa ont i mina ben, mesta dels baklaren sa det jag jobbigt att sitta. Speciellt nar vi satt pa restaurangen som har skinnstolar. Klibbigt varre och det tog mig en stund att resa pa mig!:P
Dagen har som ni sakert forstar varit helt underbar!!! Solen har varit framme hela dagen och MrJ och jag har bara legat vi stranden och njutigt. MrJ i skuggan da for att inte branna sig mer, men jag har njutigt sa skont i min solstol! Badat massar av ganger oxa! Kallt nar man gar i, men sen nar man val doppat sig, simmar jag runt i 20 minuter. Helt harligt!
Vattnet ar sa klart sa det inte finns. Du ser ner till botten aven pa djupt vatten, gar inte att forklara. Makarska har det nast resaste vattnet efter on Hvar och at det mest salta i hela medelhavet. Att bara ligga och flyta ar nastan sa att man somnar!
Idag hann vi aven med lite shopping! Ett tips ar att aldrig prova jeans i varmt vader. Varsta jag varit med om, men gud vilka snygga jeans jag hitta! Och nej mamma, du kommer inte att gilla dom, jeansen ar inte hela:p Billiga var dom oxa!
Taack vare den harliga brannan jag fatt sa har MrJ och jag varit inne i den harligast buktiken som jag sett. En sadan otrolig blandning och billigt pa allt. Kopt after sun, tva vaxstrips paket, rakblad och tops for 230 svenska kronoer. Galet billigt da bara ett vaxstrips paket (samma marke) kostar 90 kr hemma, och rakblad vet ni ju alla hur dyrt det ar!
Morgondagen hoppas jag pa massa mer sol, men inte komma vi pressa lika mycket, men kanske en jakt pa sovunirer till er alla dar hemma.
Solstatus: MrJ brand, men inte lika illa, han har ju legat i skuggan hela dagen med klader pa! Jag, brand och supernojd!

Dubrovnik

Vadret har i Kroatien har varit samre idag. Men listiga som vi ar akte vi en tre timmar lang trip till Dubrovnik i sodra Kroatien. Dar fann vi solen, aven om den inte var framme hela dagen, men lika tur var val de, da vi verkligen lekte turister i deras gamla stad.
Dubrovnik ar en valdigt vacker stad! Spar fran kriget finns fortfarande kvar och annat som drabbat staden. I Kroatien finns det Europas svar pa Kinesiska muren, dock ar bara den 5,8 km lang och finns pa vagen till Dubrovnik, nagot vi fick se i fran bussen. Aven alla otroliga berg, byar och sjoar.
Val i Dubrovnik fick vi forst en guidad tur genom gamla staden. Efter den gick vi langs deras forsvarsmur (typ som kinesiksa muren, men mycket mycket kortare). Jobbigt kan jag saga att det var, och tur da alltsa att solen inte stekte oss. Manga branta trappor att ta sig upp for.
Annars ser den gamla delen av Dubrovnik (dar vi var) ut lite som gamla stan. Manga sma grander, och helt otroligt hur folk kan bo dar!
Solstatus: MrJ fortfarande rčd, jag nada.
Trakigt nog ligger MrJ och spyr just nu. Vet inte om det ar blackfisken han at idag eller temperaturskillnaden. Som vi forstatt det ska det blir aska och det kan ju paverka. Han ar iaf inte blek eller sa. Jagt smaka av hans blackfisk och mar bra, sa ni behover inte oroa er dar hemma!
Morgondagen blir nog standen om solen valjer att titta fram annars tar vi nog lokalbussen till Split och tittar lite pa shoppingen!

Brać

Vadret idag har varit samre, iaf till en borjan. Sag inte alls sa lovande ut nar vi vaknade. Men vadret har i Kroatien andrar sig superfort, vilket har atrt hora med bergen. De ligger ju precis dar vi ar, sa vi har en otrolig utsikt. Ingenting som gatt att fanga pa kort tyvarr!
Batresan ut till Brać var superharlig. Forst tva timmar till Hvar dar vi var i en timme, helt okej stad, vi var dock inte dar alla kandisar hanger. Bill Gates, Beyonce och Mel Gibson brukar hanga dar och hyra hela hotell sa de far lite privat. Finns aven en clud dar man inte ar valkommen om man inte ar kand.
Efter den lilla tripen pa Hvar satte vi oss pa baten igen och nu serverades det nyfangade och grillad makrill, men hemmagjort brod och sallad. Till de fick vi obekransat med vin!:P Kanon gott!
Pa Brač bade och solade vi. Vadret var inte det basta forran sista timmen da molnen forsvann. Riktigt hett blev det pa en gang.
Solstatus: MrJ fortfarnde en krafta - jag ingen farg alls!!!!! Lite brand pa ryggen, den enda del jag inte solat - forklaring tack?!
Kanske ar min solkram guddomlig, har aco 10... hmm.. hanger inte alls ihop!
Imorgon ska vi till Dubrovnik! Kommer aven att stanna i Bosinen en liten stund pa vagen. Vadret ska bli samre i morgon (folk far inte dyka) sa det passar ju bra nar vi ska sitta pa en buss i tre timmar!

Forsta dagen Kroatien!

Helt underbart har vi det har nere! Soolen lyser och MrJ ser ut redan ut som en krafta, medan jag inte fatt nagon farg alls, kanske lite pa ryggen da.

Resan ner gick bra, segt dock att planet var 30 minuter forsenat! Men varan duktiga pilot korde in det! Vi kom fram till hotellt strax efter klockan 23. Snabbvisit pa rummet, vi bor pa 8e vaningen av 9! Tyvarr inte hotellets basta utsikt, men verkligen ingenting att klaga pa!
Sedan drog vi direkt ut pa stan och titta runt! Solen gar ju inte ner i Sverige direkt pa sommaren men har gor den det sa mycket sag vi inte igar kvall.

Imorse vaknade vi till stralande vader och en otrolig vy. Bergen har ar amazing!
Vi har redan hunnit med att boka en trip ut med bat imorgon till on Brać. Batturen tar cirka 3 timmar, men da stannar vi forsta pa Hvar och hamtar upp lite folk och stannar dar en timme. Fisk serveras aven som lunch pa baten.

Resten av dagen har vi kikat lite pa stan har i Makarska, valdigt vacker. Annars har vi bara legat pa den underbara stenstranden! Gor inget att det ar sten istallet for sand, nastan battre sa man slipper sand pa fotterna!:P
Vattnet ar turkost och underbart, precis som allt annat har. Dock salt! Vi ligger latt i 20 minuter varje gang vi badar!

Sprit ar billig och olen god. En ol kostar cirka 20 kr (50cl). Nu ska MrJ och jag ut pa staden, njuta och sedan leta efter ett bra matstalle! Kanske vi aven finner nogot party!=)

Tagnetbordet har ar helt cp, y och z har bytt plats plus att en massa andra bokstaver finns med, lite snurrig i huvudet blir jag efter ett inlagg!:P


(Alla kroater ser likadana ut, inte alltid en fordel till dom och tjejerna ar pinsmala, brunetter och har korta klanningar. Alltsa inte sadan stor skillnad fran Sverige!:P)


Resfeber

Jaa nu börjar magen pirra riktigt ordentligt. Overhört glad är jag att vi åker på kvällen, annars hade natten varit hemskt. Får sådan resfeber att jag vaknar var 10e minut, men detta slapp jag denna gång!

Nu är allt fördigpackar, bara småsakerna som ska ner i väskan. Disken är diskad, papperskorgarna tömda och sängen bäddad. Länge sedan det var så ordning och reda hemma hos oss:P
MrJ ska bara springa ner och köpa alvedon och tandkräm för de glömde ju vi andra gången som vi var i V-by. Duktiga vi är, så nu blir det ett tredje försök att få allt inhandlat till resan.

Strax efter klockan 2 åker vi mot arlanda! Mobilen avstängd, yes! Så nå mig via facebook om ni vill något! Annars kan ni ju läsa om vad jag gör här såklart!

Förberedelser!

Det är det 23 timmar kvar tills vi åker! Jippi! Känns underbart, ett halvår har gått superfort. Känns som om vi bokade resan igår men icke. Dagen är iaf äntligen här.

  • Dagen har ägnats åt att tvätt, min käresta valde tiden 07 så då stod vi och slava med all smutstvätt.
  • Sedan en sista tur till V-by för att inhandla de vi missa i förrgår, grattis!
  • Gjort hos fina i håret hos Nikita
  • Börjat packat. Iaf lilla jag, ligger kläder över hela golvet. MrJ fick fram kallingar och strumpor..eller fel av mig, det var jag som la fram dom..:P
  • Vaxat benen
  • Målat naglarna. Både uppe och nere

Nu ska jag slava igen, fast denna gången i köket. Ikväll bjuds det på lövbiff med klyftpotatis. Ytters gott!=)


Hejsan!

Denna blogg har varit tom och ensam, jag vet. Men tror det eller ej! Jag och mig käresta åker ju till kroatien nu på lördag och då hoppas jag att hotellet innehar en dator så jag kan blogg där nerefrån!

Annars så händer inte mycket i mitt liv, tyvärr! Så denna blogg kanske blir lite mer läsvärd under en veckas tid! Sen kommer ju sommaren och då kanske de kommer lite fler inlägg!

Midsommar bilderna kommer säkert hamna här gör de inte de finns de nog på faceboook!


RSS 2.0